Selecteer een pagina

Opleiding tot Beweegconsulent

door | 1 maart 2019 | Fitness

Welkom!

En dan is er ineens een dag waarop ik heb besloten om een opleiding/cursus te gaan volgen tot Beweegconsulent. In januari heb ik dit besloten en gelijk ingeschreven. De eerste lesdag was in februari. Het ging heel snel. Het zijn 6 lesdagen en een examen.  

Voordat ik besloten had om deze opleiding/cursus te volgen heb wel heel veel lopen wikken en wegen. Ik had net zo veel redenen om het wel als niet te doen. In mijn omgeving had ik maar twee mensen op de hoogte gebracht dat ik deze opleiding overwoog. Ik had geen zin in meningen en goedbedoelde adviezen van mensen om mij heen. Het was iets wat ik zelf wilde beslissen. De laatste maanden ben ik vooral bezig geweest met de vraag: “Wat wil ik echt? Welke richting wil ik op?”. Ik heb vaker dingen gedaan, omdat men dat van mij verwacht. En niet omdat ik dat zo graag wilde. Het is heel stom om te gaan voldoen aan een beeld dat een ander van jou heeft. Terwijl dat beeld niet klopt. Daarentegen heb ik ook heel erg de neiging om anderen te laten zien dat zij verkeerd zitten met hun verwachtingen van mij. Het is nog weleens dubbel. Daarom ben ik heel erg blij dat ik steeds meer in mezelf geloof ongeacht wat anderen er van vinden. Steeds meer puzzelstukjes vallen op hun plek.

Door te voldoen aan wat anderen van jou verwachten werkt niet. Ik zelf schiet er zelf niets mee op en het slaat echt nergens op. Dat heb ik gaandeweg moeten leren. Daarom ben ik te veel en te lang in bepaalde dingen blijven hangen. Daaruit komen vraagt veel moed.  Laatst zei iemand nog tegen mij dat zij het zo knap vindt dat ik ga voor wat ik wil. Dat zei zij voor mij op het juiste moment, want ik besefte het zelf op de een of andere manier niet.

Niet voldoen aan een bepaald plaatje dat mensen hebben merkte ik aan het begin van de eerste lesdag. Eerlijk is eerlijk, ik ben zeker niet de slankste en dan staan mensen toch wel even te kijken als je een opleiding tot Beweegconsulent gaat volgen. Dan kom je voor het eerst bij elkaar en dan merk ik toch wel dat de ogen op mij gericht zijn. En zeker niet van iedereen. Er zaten een paar tussen die mij aankeken van: “Zit jij wel in de juiste zaal? Wat doe jij bij deze opleiding?”. Na het kennismakingsrondje was het al snel weg. Dat ik ook bij de opleiding tot Gewichtsconsulent/Voedingsdeskundige. Iets in mij vind het ook wel leuk om mensen te ‘shockeren’. Er blijven altijd mensen die denken dat dikke mensen lui zijn en niets doen/kunnen. Vooroordelen hebben hoort bij het mens zijn. We denken graag in hokjes, want dat maakt alles een stuk makkelijker voor onze hersenen. We vergeten daarom te checken of wat wij denken klopt en terecht is.

De mensen in mijn omgeving reageerde positief toen ik vertelde dat ik deze opleiding ging doen. Al had een enkeling wel even een momentje nodig om te laten bezinken wat ik zei. Dat had er mee te maken dat ik het ineens en uit het niets zei. Het komt weleens voor dat ik iets ‘drop’  bij mensen in plaats van het rustig te vertellen.

De volgende les is over 2 weken. Tijdens de lessen bewegen we ook. Er zijn een aantal oefeningen die steeds terug komen. Die doen wij zonder gewichten. Wat een beetje onwennig voelt als je gewend ben om die met gewichten te doen. Het is leuk om te doen. Tot de volgende les heb ik genoeg tijd om al zoveel mogelijk door te nemen. De eerste lesdag hakte er wel in. Het was weer even wennen om een dag in de ‘klas’ te zitten. Het is voor een goed doel!

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram