Sporten, vakantie en comfortzone

door | 13 juli 2019 | Personal trainer

Welkom!

Eindelijk zit ik ook weer in een positieve flow. Soms moet je ergens doorheen wat op dat moment niet fijn is, maar nu voelt het goed. Heel goed zelfs. Minder leuke dingen kunnen een heel positief effect/uitkomst hebben. Hoe raar dit misschien ook klinkt. Ik hoop alleen dat mijn energieniveau ook wat hoger gaat worden. Die was af en toe ook ver te zoeken. Of ik had de ene dag heel veel energie en de volgende dag amper energie. Hopelijk komt daar binnenkort ook weer meer balans in. Sowieso merk ik dat ik weer in een rustig vaarwater terecht ben gekomen. Ondanks dat er nog van alles op de planning staat. Het wordt druk met leuke dingen. Dat werd eindelijk eens tijd! Mijn lichamelijke kwaaltjes worden ook steeds minder. Het gaat echt de goede kant op! Daar ben ik heel erg blij mee.

Sporten en vakantie periode
Met sporten zit ik gelukkig weer in mijn ritme. Tuurlijk heb ik nog steeds wel eens een moment dat ik denk: “Wat doe ik op de sportschool?”. Sporten natuurlijk, want wat heb ik daar anders te zoeken?! In de vakantieperiode ga ik qua sporten meer rust nemen. Althans dat zeg en denk ik nu. Terwijl ik dit aan het typen ben gaat er een stemmetje door mijn hoofd dat zegt: “Whahahahaaha, wat een grap! Jij blijft gewoon 4 keer per week sporten”. Heel fijn dit soort stemmetjes. Gelukkig hoef ik niet naar alle stemmetjes te luisteren. Het is een dubbel gevoel. Het ene moment ben ik het sporten wel eens zat en het andere moment is het een soort verslaving geworden. Dan ga ik een keer niet sporten en achteraf gaat het knagen dat ik niet geweest ben. Terwijl ik behoefte heb aan rust. Verder ben ik best makkelijk voor mezelf…

In mijn vakantie ga ik eindelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De inschrijving heb ik ingediend en een afspraak gemaakt. Eind augustus is het zo ver. Het is toch wel spannend! Ondanks dat de inschrijving vooral een administratieve afhandeling is. Voor mij is het toch wel een mijlpaal! Ook heb ik voor het eerst sinds jaren vakantie in augustus. Meestal neem ik zomervakantie vanaf september. Het voelt goed om in augustus al vakantie hebben. Nog maar 5 werkweken te gaan!

Comfortzone met sporten
Op de sportschool ga ik ook eens kijken hoe ik uit mijn comfortzone kan komen. Nu ik merk dat het weer beter gaat en daardoor wordt het tijd om ook daar wat aan te doen. Als ik niet lekker in mijn vel zit dat vind ik het juist fijn om oefeningen te doen die ik fijn vind. De meeste oefeningen die ik nu doe, ook als ze zwaar zijn, zitten in mijn comfortzone. Er zijn een paar oefeningen die ik eigenlijk altijd vermijd. Ik vind ze gewoon niet leuk om te doen. Dat zijn de oefeningen die mij uit mijn comfortzone halen. Ook weer zo een dubbel gevoel. Weten dat het voor mij goed is, maar er geen zin in hebben. Gaat echt lekker zo! Die oefeningen zijn gewoon niet leuk! Ik kan er niets anders van maken. Nou ja, als ik terugkijk op het sporten zelf dan vielen alle krachtoefeningen buiten mijn comfortzone. Ik vond elke kracht oefening maar gedoe. En nu kan ik niet zonder en vind ik cardio minder leuk. Vooral op zaterdag, want dan doe ik een uur lang alleen cardio. Ik focus dan voornamelijk op mijn muziek. Anders houd ik het geen uur vol.

De oefeningen die ik op vrijdag tijdens de personal training doe zitten ook behoorlijk in mijn comfortzone! Er zit wel eens een oefening tussen die ik minder fijn vind om te doen. Die ligt niet heel erg buiten mijn comfortzone. De oefeningen die ik vermijd komen ook niet voor tijdens de personal trainingen. Welke oefeningen buiten mijn comfortzone vallen ga ik hier niet opschrijven. Ik ben ‘bang’ dat ik bij de eerstvolgende personal training alleen maar oefeningen doe die buiten mijn comfortzone liggen. Ik vermoed dat Mark vast wel weet welke oefeningen het zijn. Hij kent mij dan ook langer dan vandaag (help). Misschien wordt het toch eens tijd voor een andere personal trainer… Nee hoor, moet er niet aan denken. De personal trainingen lagen in het begin ook buiten mijn comfortzone. Niet eens zo zeer de trainingen. Ik moest wennen aan Mark, hem vertrouwen en naar hem luisteren. Dat waren voor mij nogal wat ‘dingetjes’. Het is allemaal goed gekomen!

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.