Welkom!

​Het corona virus houd letterlijk iedereen bezig. Het zijn rare en verwarrende tijden. In Nederland staan we pas aan het begin. Dat het eerst erger gaat worden voor het minder gaat worden is een feit. Zo werken de golfbewegingen. Wat het vooral angstig maakt is dat het iedereen op de één of andere manier raakt. Het virus is nieuw en met het blote oog niet te zien. Men weet niet goed waar het vandaan komt en hoe we het virus kunnen stoppen. Dat maakt mensen angstig. Het onzekere en ongrijpbare.

Sommige mensen raken daardoor in paniek en dat komt op verschillende manieren tot uit uiting. De ene gaat hamsteren, de ander scheld een verkoopster in een winkel uit, omdat ze iets niet meer hebben. Anderen gaan er heel laconiek mee om. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van handelen en reageren op dingen.

Hoe ik er zelf mee om ga?
Ik behoor tot een beetje “raar ras”, zoals ik het noem. Ik ben gelukkig niet in paniek. En tot nu voel ik gelukkig geen angst. Wel heb ik soms wat” last” van de mensen (vooral hun energieën) om mij heen. Dat heeft er ook mee te maken dat meer door krijg tussen hemel en aarde. Terwijl ik juist weer blij ben om in te kunnen voelen op de energie bij mensen die belangrijk voor mij zijn. Hoe meer mensen om mij heen bang worden, hoe rustiger ik word.

Ik volg de adviezen van het RIVM op. Of je het wel of niet met het RIVM en het kabinet eens bent. Zijn doen hun uiterste best om ons zo goed mogelijk door deze crisis situatie heen te helpen. Zij vinden het ook verschrikkelijk als er weer iemand aan het virus overlijdt. Nog maar te zwijgen wat het doet met alle mensen in de zorg! Wat zij zien en meemaken is met geen pen te beschrijven.

Buiten sporten kan gelukkig nog
Lichamelijk gaat het virus veel van ons vragen, maar mentaal nog meer! Daarom ben ik blij en vooral dankbaar dat wij nog naar buiten mogen. Het sporten in de sportschool is, begrijpelijk, nu echt niet mogelijk. Gelukkig kan buiten een hoop, zelfs met alle terechte maatregelen! Ik ben heel erg dankbaar dat ik nu 2 keer per week met Mark buiten kan trainen. Ik ben heel erg blij dat hij dat ook wil. Ook heb ik er alle begrip voor als hij het niet had gewild. Waar wij komen is het rustig dus we hebben ruimte genoeg.

Ik heb het sporten ook nodig voor mijn eigen mentale welbevinden. Het zorgt voor rust in mijn hoofd en ook voor ontspanning. Zolang het veilig is ga ik er mee door. Tot nu toe hebben wij ook geluk gehad met het mooie weer. Ik vind het ook wel grappig om te beseffen dat Mark op dit moment mijn sociaal contact is, buiten mijn werk om.

Het corona virus zorgt buiten alle ellende ook voor mooie dingen
Het virus neem ik zeker niet licht op. Het is een rot en heftig virus met grote gevolgen. Tegelijkertijd zie ik ook mooie dingen om mij heen gebeuren. Mensen die elkaar op elke manier mogelijk helpen. Mensen worden creatief, want we worden uit onze dagelijkse sleur gehaald. Het zorgt daardoor voor nieuwe denkprocessen in onze hersenen. Het virus kan voor afstand zorgen doordat wij afstand moeten houden en toch ook brengt het virus mensen dichter bij elkaar. De vogels hoor je nadrukkelijker fluiten, er is meer rust in de natuur. Ik zie de laatste dagen ook vaker roofvogels zoals de buizerd voorbij komen. En zo nog veel meer vogels. Buiten alle narigheid om probeer ik zo veel mogelijk op de mooie dingen te richten.

Liefs,
Sandra