Welkom!

Iets wat al een aantal weken door mijn hoofd gaat is: “Personal Trainingen zijn heel erg fijn, maar het voelt dat het einde in zicht komt”. Ik heb er eerder niet overgeschreven, omdat ik het eerst aan Mark wilde doorgeven. Het zou niet netjes zijn als ik er over schrijf en hij weet van niets.

Afgelopen vrijdag was voor het eerst dat ik het aan hem vertelde. Ik moet toegeven dat ik het niet makkelijk vond om te zeggen. Want de trainingen van hem zijn heel fijn. Zelfs als ik er tijdens de training anders over denk. Hij weet heel veel en let bijvoorbeeld ook goed op mijn houding. Ik heb gedurende alle trainingen heel veel van hem geleerd. Waarschijnlijk veel meer dan hij weet.  Mark was zelfs een grote hulp tijdens mijn cursus tot beweegconsulent. Ik ben hem heel erg dankbaar voor alles! Juist daardoor weet ik dat het goed gaat komen op het moment dat de personal trainingen stoppen.

Waarom stoppen met Personal Trainingen?
Iets in mij zegt dat het goed is om ‘op eigen benen te gaan staan”. Ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet uitleggen. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik een stok achter de deur nodig heb. Dus als ik stop met de Personal Trainingen dan moet ik iets anders hebben. Voor mij is dat het volgen van een groepsles. Bodypump vond ik altijd leuk om te doen. Een les volgen voelt voor mij ook als een stok achter de deur. Veranderingen zijn ook nodig. Ook al voelt het idee nog wel wat gek. Het is ook niet zo dat de Personal trainingen snel stoppen. Nou ja, de komende 2 vrijdagen heb ik geen Personal Training. Een goed moment om bewust te kijken hoe het voelt.

De trainingen van Mark zal ik zeker missen! Daarom weet ik ook dat ik erg goed over na moet denken. Het zit in mijn hoofd en dat is niets voor niets. Vrijdagochtend 8 uur sporten zit heel erg in mijn systeem en dan staat er ook nog een uur lang een ‘blij ei’ naast mij. Daarom heb ik nog geen specifiek moment in gedachte om te stoppen. Ik merk dat die dag wel steeds dichterbij komt, want het stemmetje is behoorlijk sterk. Anders had ik ook nog niets tegen Mark gezegd. Voor hem is het misschien ook wel een raar idee. Het voelde niet goed om het nog langer voor me te houden. Misschien gaan de trainingen nog 6 maanden door en misschien is het met 3 maanden klaar. Op dit moment weet ik het nog niet. Ineens is daar een datum die voor mij goed voelt.  Ergens ben ik ook wel nieuwsgierig hoe het gaat bevallen als ik straks overstap op een groepsles.

Ik merk aan mezelf dat het geen gemakkelijke beslissing is. Ik wil er 100% achter staan. De komende tijd ga ik goed nadenken over de voor- en nadelen. En ook heel goed luisteren naar mijn gevoel. Het is gelukkig geen beslissing die ik vandaag hoef te nemen. Het voelt heel sterk dat het dit jaar gaat stoppen. Gelukkig heeft dit jaar nog 10 maanden te gaan!

Liefs,
Sandra