Interview met mijn Personal Trainer Mark

door | 8 februari 2019 | Fitness, Personal trainer

Welkom!

Met enige regelmaat schrijf ik in mijn blog over mijn Personal Trainer Mark. Het werd tijd om een keer met hem te zitten en een aantal vragen te stellen. Mark is werkzaam als Fitnessinstructeur en Personal Trainer bij Aerofit Healthclub de sportschool waar ik sport. Daarnaast is hij ook Tennisleraar bij Tennispark De Oude Eik.  

Waar komt jouw passie voor sporten vandaan?
Mijn passie voor sporten heb ik vooral van mijn moeder meegekregen. Ik ben een keer met haar meegegaan naar de sportschool en daarna ben ik met vrienden gaan trainen.

Hoe ben jij Personal trainer geworden?
Ik heb eerst de opleiding ‘ Sport en bewegen’ gevolgd. Ik heb toen voor de richting fitness gekozen en zo ben ik verder het vak ingerold. Toen ik een jaar of 16 was had ik niet gedacht dat ik Personal Trainer zou worden.

Wat maakt het werk als Personal Trainer voor jou leuk?
Ik vind het leuk om met mensen te werken en doelen met hen te behalen. Serieus te trainen met klanten en tegelijkertijd ook lol te maken. Ik vind het fijn als de klanten het naar hun zin hebben.

Waarmee onderscheid je je als Personal Trainer?
Het belangrijkste vind ik de uitvoering. Dat de techniek van een oefening goed wordt uitgevoerd. De techniek is heel belangrijk en als Personal Trainer kun je hier opletten en aanwijzingen geven. Ik ben rustig en geduldig.

Wat is jouw beste tip voor mensen die niets met sporten hebben? Die nog niets aan bewegen/sporten doen.
Begin simpel met bijvoorbeeld met een rondje wandelen. Als je echt iets wil bereiken dan is het plannen van dingen belangrijk. Leg voor jezelf vast wanneer je gaat wandelen, fietsen, zwemmen. Wat je doet maakt niet uit, maar plan het in en voert het uit.

Hoe blijf je mensen motiveren?
Vooral door positiviteit en afspraken maken met de klanten. Zoals wij elke vrijdagochtend om 8 uur afspreken. In contact blijven door bijvoorbeeld een app te sturen of iemand nog gesport heeft. Op de sportschool ook de mensen gedag zeggen.

Wat is de meest gemaakte fout die mensen maken tijdens het sporten?
Mensen willen vaak snel en zwaar trainen. Meer gewicht willen gebruiken en niet op de uitvoering letten. Het is belangrijk om eerst de techniek onder de knie te krijgen en daarna pas het gewicht gaan ophogen. Daar behaal je het meeste resultaat mee.

Hoe houd je het vol met mij?
Jij bent gemotiveerd en dat motiveert mij ook weer. Ons uurtje op de vrijdag verloopt leuk en makkelijk. En jij werkt hard en dat zie ik graag in mensen. Het gaat hartstikke goed met het trainen.

Het moment dat je na de trainingen nog kan lachen!

Welke dingen zijn jou bijgebleven? Ik heb zelf momenten die ik niet zal vergeten
Ik weet nog goed hoe wij zijn begonnen. Jij trainende eerst met ander en dat stopte en toen vroeg jij of ik ook Personal Trainingen gaf. Jij bent een van mijn trouwste klanten. En volgens mij ook mijn eerste klant waar ik Personal Trainingen aan geef.
30 december 2016 dat jij tijdens de training steeds zieker werd. Deze zware deadlifts met 20 kilo per kant. En vooral jouw acteerlessen tijdens de deadlift. Dat het halverwege niet meer gaat en volgens doe je er als nog 4 herhalingen.

De dingen die bij mij zijn bijgebleven:
Het was volgens mij de eerste training die ik van jou kreeg. Aan het einde moest ik nog een paar minuten lopen en ik was gesloopt en dacht alleen maar: “Dit doe ik nooit meer”.  Toen stond er een vrouw naast me en zij zei: “Gaat goed hé met Mark?”. Waarop ik zei: “ Met hem wel ja”.
Een keer bij de oefening voor triceps. Ik voelde mijn armen niet meer en ik moest nog een herhaling van jou doen. Het enige wat ik kon zeggen was: “Hoe dan?”. Waarop jij zei: “Gewoon je armen strekken”.

Heb jij nog vragen voor mij?
De vraag die ik terug kaatst is hoe hou jij het vol met mij?
Vooral jouw positiviteit. Ook de band die wij hebben opgebouwd vind ik heel erg fijn. Tijdens de trainingen lachen we veel terwijl het trainen serieus verloopt. Als jij naast mij zou staan schreeuwen dan was ik er snel klaar mee. Ik ben heel erg blij dat je dat niet doet. Ik vind het ook erg fijn dat je een app stuurt hoe het sporten is gegaan als we een keer niet op vrijdag trainen.

Mijn ervaringen met de trainingen van Mark
Ik kijk altijd uit naar de trainingen met Mark. Hij is altijd vrolijk, positief en hij heeft een fijne energie. Hij laat mij oefeningen doen die ik niet heel erg leuk vind, maar ik begrijp wel dat ze goed zijn om te doen. Zo voegt hij ook oefeningen toe die ik heel erg leuk vind om te doen. Daar word ik weer vrolijk van. Ik weet dat ik hem kan vertrouwen en niet alleen met het sporten. Ik denk dat een goede klik hebben met een Personal Trainer nog wel het belangrijkste is. Die klik hebben wij zeker. Al was er wel een momentje dat het vertrouwen een heel klein deukje op liep. Ik moest een bal van een paar kilo in een trampoline gooien. Die trampoline stond niet goed waardoor ik de bal niet met mijn handen ving. Deze kwam tegen mijn kin en borst/schouder aan. Het is een momentje om nooit te vergeten en ik kan er om lachen.

Zo zijn momenten geweest dat ik het sporten zat was. Ondanks dat meerdere mensen denken dat ik het sporten altijd leuk vind, ben ik het ook wel eens zat. Mijn lichaam werkte een tijd niet mee en ik zat ook niet lekker in mijn vel. Daardoor begon ik het vertrouwen in mijzelf te verliezen dat het met sporten weer goed zou komen. Het is echt geen fijn gevoel  als het gevoelsmatig vooral tegenzit.
Toch wist ik ergens dat het weer goed zou komen en dat besefte ik vooral op de vrijdag. Ik wist dat ik er, tot op de dag van vandaag, op kan vertrouwen dat Mark wel in mij geloofd als ik dat soms niet doe. Daardoor heeft hij mij door meerdere trainingen heen gesleept. Terwijl ik dit schrijf besef ik ineens dat het heel mooi is dat dit is gebeurd. Dat jezelf het vertrouwen kwijt raakt en dat je weet dat een ander wel vertrouwen in jou heeft. Daar ben ik Mark nog het meeste dankbaar voor, want anders had ik het sporten al lang opgegeven. En ook voor de appjes hoe het sporten is gegaan. Of als ik een keer niet ben geweest (wat volgens mij zelden voorkomt) krijg ik de vraag of er wat aan de hand is. En ook de grapjes tijdens het trainen door, want het trainen moet wel leuk blijven. Ik weet zeker dat Mark dit blijft doen.

Ik vond het heel erg leuk om een keer vragen aan Mark te stellen. Het was een leuk gesprek. Dank je wel Mark dat jij hiervoor tijd hebt vrij gemaakt. En een ding is zeker wij zitten voorlopig nog aan elkaar vast. Op naar de volgende training!

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.