Welkom!

Van vriendinnen heb ik een heel leuk cadeautje gekregen. Het heet Kletstijd/kletspot. Het zijn 2 kokers waarbij de ene koker gericht is op terugblikken en de ander op vooruitblikken. In elke koker zitten 50 kaartjes met 100 vragen, dilemma’s en stellingen. Je gebruikt dit als je bijvoorbeeld met vrienden bent. Ik vond het ook wel leuk voor een blog. Uit beide kokers heb ik 2 willekeurig kaartjes gehaald. Die ga ik hieronder beschrijven.

Terugblik:
Is het afgelopen jaar gelopen zoals je het had gehoopt?
Geen idee. Ik weet niet wat ik voor 2019 hoopte, maar ik weet wel dat het een heel rommelig jaar was. Er is een hoop gebeurd. Meer dan genoeg messen in mijn rug gekregen. Daardoor achter de ware aard van een aantal mensen gekomen. Het heeft er voor gezorgd dat de ‘rotte appels’ uit mijn leven zijn. Het meest moeilijke vond ik vooral het vertrouwen weer vinden in mensen. Zelfs de mensen die ik met alles vertrouwde durfde ik niet echt meer te vertrouwen. Dat ligt gelukkig achter mij. Hoe rot sommige momenten ook waren ben ik achteraf gezien blij dat het is gebeurd. Soort van schoon schip maken.

Buiten dat zijn er ook leuke dingen gebeurd. Ik heb eindelijk teksten voor mijn website en ook een folder. Ik ben Mascha nog steeds dankbaar voor haar hulp. Ook tips die zij tussendoor geeft. Mocht je teksten voor je website nodig hebben neem dan zeker een kijk je op haar website: Mascha Verwoordt. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel is voor mij een grote mijlpaal.

Welk strand is jouw favoriet?
Voor mij is er eigenlijk maar één echt strand: Wassenaarse Slag! Scheveningen vind ik vooral boulevard. Te veel tentjes en te druk. Kijkduin vind ik ook mooi. Het is wat rustiger dan Scheveningen. Wassenaarse slag is vooral strand. Alleen in de zomermaanden staan er een paar strandtenten. De route naar Wassenaarse slag is een mooie route. Daarbij heb ik heb ik er ook een emotionele band mee. Het is de plek waar mijn vader in 1983 is overleden.

Vooruitblik:
Denk je dat je leven nog gaat beteren?
Ja!!!! 2019 was een bijzonder jaar. Het heeft er voor gezorgd dat ik mensen en andere dingen kon loslaten. Ook een vorm van klaarstomen voor een beter en vooral leuker jaar. Het is al wat rustiger in mijn hoofd. Dat is heel wat en dat gaat in 2020 doorzetten. Ik merk dat ik op een keerpunt ben beland naar leukere dingen. Ik heb echt zin in 2020! Zowel op privé als op werkgebied gaat 2020 mijn jaar worden!

Wat zou er in jouw gebruiksaanwijzing moeten staan?
Waar ik gelijk aan moet denken is: “Zij weet, ziet en hoort meer dan ze laat merken”.
Houdt kippen uit haar buurt. Ik ben heel erg bang voor kippen. Dat heb ik al vanaf kinds af aan. Terwijl ik dit schrijf moet ik er ook wel om lachen. Totdat er een kip in mijn buurt is dan lach ik niet meer.

Deze kletstijd kaartjes zijn leuk. Het is weer eens iets anders om te doen. Vragen waar je zelf niet zo snel bij stil zou staan. Ook als je mensen beter wil leren kennen is dit ook leuk om te doen. Ik ben heel erg blij dat ik dit als cadeautje heb gekregen. Ga er regelmatig gebruik van maken.

Liefs,
Sandra