Meer rust nemen

door | 18 januari 2019 | Algemeen

Welkom!

Januari de maand waarin mensen vol goede voornemens zitten en die eind januari vaak weer als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Zelf heb ik niet veel met goede voornemens. Het blijven bij mij vooral voornemens en ik moet wat ik voorneem gewoon doen. Het enige dat ik wilde was 2019 anders starten dan de jaren ervoor. Dat is gelukt. De eerste twee weken van januari was ik vrij. Voorheen nam ik nooit vrij zo vroeg in het jaar. Ik moet toegeven het is mij zeer goed bevallen! Ik kwam in deze twee weken meer tot rust dan in bijvoorbeeld mijn zomervakantie. Ik heb mij in tijden niet zo ontspannen gevoeld.

Van die twee weken heb ik een week niet gesport. Mijn lichaam heeft zo nu en dan rust nodig. Ik begin wel iets beter naar mijn lichaam te luisteren. En mijn eerste bezoek aan de fysiotherapeut heb ik ook al achter de rug. Als ik bij haar op de tafel lig en zij raakt een spier aan die vast zit, dan ben ik niet blij. Als zij eenmaal mijn spieren los heeft gemaakt dan kan ik er weer tegen aan. Ook dit jaar zal ik regelmatig bij haar langs gaan.

In de week dat ik niet gesport hebt merk ik wel dat het knaagt. Ik weet dat rust nemen beter is en toch zit er een stemmetje in mijn hoofd die het niet eens is. Rust nemen is soms mentaal zwaarder dan het sporten. Wat ook weer vreemd is. Er zijn genoeg dagen dat ik mezelf moet dwingen om te gaan sporten. Als ik eenmaal op de sportschool ben is het weer goed. In mijn hoofd is het af en toe een ‘gevecht’. En ergens denk ik dat ik ook ‘bang’ ben om in de fase te komen dat ik weer wil stoppen met sporten. Dat ik uit mijn ritme raak en er niet meer in kom. Ik weet dat die kans klein is, maar toch zit het gevoel er nog. Ik moet voorkomen dat ik doorsla en te veel van mijn lichaam vraag. Als ik daardoor een blessure oploop en een tijd niet kan sporten dan ben ik verder van huis. Ik herinner mijzelf eraan dat een rustdag helemaal niet erg is en mijn lichaam is er blij mee. Het is nog een dingetje in mijn hoofd dat ik los moet laten.

De eerste personal trainingen in 2019 hebben ook al plaatsgevonden. Mark is voorlopig nog niet van mij af en ik niet van hem.  Heel af en toe heb ik medelijden met hem dat hij aan deze ‘malloot’ vast zit. Zo lang wij allebei lachen tijdens de trainingen zit het wel goed. Ik had nooit verwacht dat ik zo vaak zou lachen tijdens personal trainingen. Het houdt het trainen voor mij leuk en dat is het belangrijkste. En daardoor kijk ik ook uit naar de trainingen. Ondanks dat sommige oefeningen zwaar zijn. Squats staan nog steeds niet op mijn lijstje van favoriete oefeningen. Ik blijf het de minst fijne oefening vinden. Ik kan niet elke oefening leuk vinden.

Ik ga dit jaar gewoon weer verder met vier keer per week trainen. Wel met hier en daar wat extra rustmomenten als ik merk dat mijn lichaam daar behoefte aan heeft. Zo heb ik gelijk een leerpuntje voor dit jaar.

Liefs,
Sandra

 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.