Straks 2 weken niet sporten

door | 7 december 2019 | Fitness

Welkom!

​​Zo, we zijn al weer bijna aan het einde van 2019. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot dit jaar voorbij is. Ik heb het gevoel dat 2020 een beter jaar gaat worden. Ik begin dat nu al te merken, want 2019 was niet heel erg mijn jaar. Er was heel veel ‘gedoe’. Dat ligt gelukkig achter mij.

Voor mijn huidige baan doe ik een project. Daarvoor geven een collega en ik diverse trainingen. Het is echt heel leuk om te doen. Voor dit jaar hebben wij de laatste training gegeven.  Het is jammer dat die er opzitten. Maar in januari en februari zitten wij daar op locatie om de mensen op weg te helpen met het systeem en geven wij nog een aantal trainingen. De kans is groot dat wij het dan erg druk gaan krijgen. Daar kijk ik naar uit!
Vanaf volgend jaar ga ik de focus veel meer leggen op mijn bedrijf van de grond krijgen. In 2019 van de datum van inschrijven bij de kamer van koophandel van belang. Dat is gelukt! Het is ook niet zo dat ik in de tussentijd stil zit. Door alles heb ik het drukker gehad dan ooit. Gelukkig kom ik in een rustiger en stabieler vaarwater. Hierdoor kan ik nog beter de focus leggen op wat ik wil. Dat is heel erg fijn!

Straks 2 weken niet sporten
Het sporten gaat lekker. Tuurlijk heb ik ook momenten dat ik het echt wel even zat ben. Ik sport nog steeds vier dagen in de week. Ik merk ook aan mijn lichaam dat ik gelukkig weer beter in mijn vel zit. Daardoor heb ik minder lichamelijke kwaaltjes. Genoeg last gehad van mijn scheenbeen, hiel, onderrug, bovenrug, schouders en nek. Eindelijk zit alles een stuk losser. Heel af en toe voel ik mijn onderrug een klein beetje trekken. Dat komt alleen nog tijdens de deadlift voor. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik, wat betreft sporten, toch ook wel uit mijn comfort zone moet komen. Dat staat voor mij op de planning voor begin volgend jaar.

Ik heb besloten om straks 2 weken niet te sporten. Het gaat om maandag 23 december tot en met zondag 5 januari. De kerst en oud & nieuw periode. Deze beslissing heb ik al even geleden genomen. Om 2 redenen. De ene om mijn lichaam rust te geven. Dat heb ik gaande weg wel geleerd dat mijn lichaam dat ook erg fijn vindt! De andere reden is dat ik ook wil voorkomen dat sporten een ‘verplichting’ wordt.

Dat laatste is wel iets waar ik nu mentaal al tegen aan loop. Die 2 weken sporten is mijn hoofd toch echt wel een dingetje! Ik heb ook tegen mijn personal trainer gezegd dat ik die 2 weken niet kom. Toen ik dat zei had ik ook een stemmetje in mijn hoofd dat aan gaf dat ik gewoon ga. Er zijn in die 2 weken een paar dagen dat ik kan sporten. Dat ga ik niet doen. Het gaat mij lukken om 2 weken niet te sporten! Mentaal is dit een behoorlijke uitdaging. Zo voelt het op dit moment. En dat mijn personal training mij tijdens de trainingen er af en toe mee loopt de plagen dat ik ‘moet’ sporten maakt het er niet altijd makkelijk op. Tot nu toe blijf ik steeds zeggen dat ik niet kom! Dat is al een overwinning. Vrijdag 20 december wordt de laatste personal training voor dit jaar en zaterdag 21 december is de laatste keer dat ik zelf sport voor dit jaar.

Comfort zone
Op de sportschool zit ik behoorlijk in mijn comfort zone. Volgend jaar ga ik toch kijken hoe ik daar uit ga komen. Misschien toch weer eens een groepsles volgen. De tijden daarvan zijn niet heel handig voor mij. Of ik moet naar iets kijken wat buiten de sportschool is. Of dat heel handig is… In die 2 weken dat ik niet ga sporten kan ik daar rustig over nadenken en uitzoeken wat er nog meer is dat ik zou willen doen. In de sportschool zijn er ook nog mogelijkheden om uit mijn comfort zone te komen. Daar ga ik vanuit. En anders nog meer de hulp inschakelen van mijn personal trainer. Mark heeft daar waarschijnlijk genoeg ideeën voor. Daar ga ik mij binnenkort ‘druk’ om maken!

 

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.