2019 was een raar jaar

door | 22 december 2019 | Algemeen

Welkom!

Vrijdag was het de laatste Personal Training voor dit jaar. Op vrijdag 10 januari 2020 gaan we gewoon weer verder. De komende 2 weken ga ik minder sporten. De bedoeling was om 2 weken helemaal niet te sporten, maar dat is nog een dingetje in mijn hoofd. Ik heb 2 misschien zelfs 3 dagen waarop ik waarschijnlijk toch ga sporten. Zaterdag stond er nog een uurtje cardio op de planning en maandag 23 december ga ik ook nog sporten. Dat zou de eerste dag zijn van 2 weken niet sporten. Dus ik begin goed! Na maandag is sporten voor mij even niet haalbaar. De bedoeling is om maandag 6 januari weer het sporten op te pakken. Het zou mij niets verbazen als ik vrijdag 3 en/of zaterdag 4 januari al weer in de sportschool te vinden heb. 

Hoog Sensitief Persoon
Het voelt toch wel een beetje vreemd dat vrijdag de laatste Personal Training was. Het zit zo in mijn ritme dat niet sporten wennen is. Rust is ook heel erg belangrijk. Het sporten heeft afgelopen jaar vaak in het teken gestaan van lachen. Ik word er gewoon heel blij van. En dit jaar heeft ook wel in het teken gestaan van de kwaaltjes en met name mijn rug. Daar ben ik aardig vanaf! Ik zit ook beter in mijn vel en dat werkt ook zeker mee. Niet lekker in mijn vel zitten sloeg vooral op mijn rug. Het zoekt hoe dan ook een uitweg. Sporten (en ook het strand) zorgt er bij voor dat ik mijn hoofd leeg krijg en dat ik minder overprikkelt raak. Als een ‘Hoog Sensitief Persoon’ (HSP) heb ik nogal snel last van alle prikkels en energieën. En ik werk in een ‘kantoortuin’ en dat is funest als je HSP bent. Gelukkig doe ik voor werk een project waardoor ik vanaf januari 3 maanden niet in een kantoortuin werk.

Behalve HSP voel en zie ik meer tussen hemel en aarde. Daardoor ben ik extra gevoelig voor alles om mij heen. Het voordeel is dat ik soms beter aanvoel wat een ander voelt en het nadeel is dat ik daardoor niet altijd goed weet of het van mezelf is of een ander. Daar heb ik hulp bij. Ik haak nogal iets te gemakkelijk in op de energie van een ander. Dat heb ik nog niet altijd door. Bij positieve energie is dat minder erg dan bij negatieve energie. Meer voelen en zien tussen hemel en aarde hoort bij mij. Toen ik dat steeds meer begon te beseffen dacht ik af en toe dat ik ‘gek’ was. Ik begin mij er nu steeds normaler en beter bij te voelen. Al blijft het wel wat vreemd als je dingen van jezelf in de toekomst ziet. Terwijl het ook gelijk rust geeft. Dit zal de komende jaren verder gaan ontwikkelen. Zoals iemand eerder tegen mij zei: “Je ontkomt er niet aan”.

Het was vooral een raar jaar!
Dit jaar is wel het jaar van de heftige veranderingen. Op het moment dat je er in zit is het niet leuk om mee te maken. Nu ik er op terug kan kijken ben ik blij dat het gebeurd is. Hier en daar was het een harde leerschool. Soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je jezelf even kwijt raakt. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik voor mezelf heb gekozen en te doen wat goed is voor mij. Wat inhoudt dat ik met een aantal mensen geen contact meer heb. Door afscheid te nemen van de ‘rotte appels’ kwamen er positieve dingen in mijn leven. Ik voel dat mijn leven onder andere daardoor nu in een positieve spiraal terecht is gekomen. Daardoor ben ik persoonlijk erg blij dat dit jaar er bijna op zit. Want 2020 gaat voor mij een beter jaar worden op alle vlakken. Daar kijk ik heel erg naar uit!

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.