Stelling: Als ik geen baan zou hebben zou ik elke dag kunnen sporten. Zou ik dat ook doen?

Angela van Beweeg met ME legde bovenstaande stelling aan mij voor. Op deze stelling zou ik direct volmondig met ja beantwoorden. Dat deed ik ook richting Angela. Op het moment dat ik er langer over na dacht kwamen de twijfels.

Geen baan hebben betekend ook geen geld en dan wordt de sportschool wel heel erg duur. Hetgeen wat ik het meeste ga missen zijn de personal trainingen, want ook die kan ik niet meer betalen. Ik heb toch echt af en toe iemand nodig die naast mij staat en zegt dat ik het wel kan of mij juist afremt. Dat laatste heb ik zeker nodig en misschien zelfs wel meer dan mij te motiveren. Door maandelijks de sportschool te betalen voel ik een soort van druk om te gaan sporten. Het is zonde van het geld als ze het afschrijven en jij gaat niet.

Stel dat ik geen baan zou hebben en geen geld voor de sportschool dan moet ik zelf gaan sporten. Hiermee bedoel ik wandelen, hardlolargepen, fietsen, misschien een keer zwemmen en oefeningen thuis doen aan de hand van een challenge of YouTube. Dat zou haalbaar moeten zijn, maar ik ken mijzelf en ik zie het mij niet doen. Nu doe ik het ook niet. Sporten doe ik op de sportschool voor de motivatie, apparaten, gewichten en de sfeer. Thuis sporten is niet echt mijn ding. Het is wel een stuk goedkoper.

Wandelen langs het strand is heerlijk op een zonnige dag of bij zonsondergang en wandelen door het bos is heerlijk op een droge herfstdag. Als het met bakken uit de hemel komt (en dat gebeurd nog weleens in Nederland) dan sta ik niet te popelen om lekker buiten te gaan wandelen of fietsen. Een filmpje kijken vind ik op dat moment veel leuker. Daarbij heb ik zelf niet veel met wandelen en fietsen. Ik ben blij dat ik kan lopen (het heeft er ooit uitgezien dat ikWassenaarseslag 2013 dat niet meer zou kunnen), maar dan nog is het niet mijn hobby. Fietsen vind ik leuker dan wandelen, maar ook alleen maar met mooi fiets weer (hiermee bedoel ik droog, niet te warm en niet te veel wind. Ik weet dat mijn gedachtegang soms nergens op slaat. Het zijn voor excuses die ik bedenk om het niet te doen. Als het een beetje miezert dan kan ik alsnog wandelen of fietsen. Met een goede regenjas en broek kom je een heel eind. Terwijl ik nu gelijk denk: “als ik geen baan heb, dan kan ik ook geen goede regenkleding kopen”.

Wat als ik geen baan zou hebben en wel geld. Zou ik dan elke dag gaan sporten?

Weer is er iets in mij dat volmondig ja zegt. Is dat echt zo? Als ik heel eerlijk ben zou ik nu ook elke dag kunnen sporten. Het is een kwestie van mijn tijd iets anders indelen en dan zou het theoretisch gezien mogelijk zijn. Wel zou ik mijn sportschema er op aanpassen, zodat mijn spieren rust krijgen. Ik weet dat mijn lichaam het op dit moment nog niet aan kan om elke dag te sporten. Van mij hoeft iedere dag sporten niet. Ik ben tevreden met 3 keer per week sporten, want daar is helemaal niets mis mee!

Groetjes,

Sandra