Gevoelsmatig terug bij af

door | 22 september 2019 | Sporten

Welkom!

Op het moment dat je denkt dat je van alle kwaaltjes af bent komt er weer wat om de hoek kijken. Ik kreeg weer last van mijn onderrug en schouder. Het blijven gevoelige plekken. Dus ik mocht weer naar de fysio. Vorig jaar was ik nog net geen kind aan huis. Ik was al blij dat ik snel terecht kon en ik was er zelf van overtuigd dat ik er dit keer op tijd bij was. Ik heb nog wel eens de neiging om met alles te  lang door te lopen. Ik voelde mijn onderrug een beetje trekken en af en toe steken in mijn schouder bij bepaalde bewegingen. Ik kon nog alles doen. Voor mijn gevoel viel het nog wel mee.

Eenmaal bij de fysio bleek dat mijn onderrug behoorlijk vast zat. Wat was de eerste sessie pijnlijk! Dat liet ik haar ook merken door heel rustig te zeggen: “Dat doet best wel pijn!”. Nou, dat was zwak uitgedrukt. Meer kreeg ik gewoon niet uit mijn mond. De tranen stonden bijna in mijn ogen van de pijn. Door die zin te zeggen had zij vast wel door dat ik echt pijn had… Niet dat het haar uitmaakt, want zij gaat gewoon door. Ik moet er wel vanaf.

Na 30 minuten voelde mijn rug losser. Tot in de loop van de middag en avond. Ik zag zelfs een bult zitten waar zij goed bezig is geweest. Mijn rug was behoorlijk beurs. En de volgende dag voelde ik elke beweging. Het was zelfs zo erg dat ik overwoog om de 2e afspraak af te zeggen. Maar goed, dat heb ik toch maar niet gedaan! Dus afgelopen vrijdag mocht ik weer. Gelukkig was de behandeling een stuk minder pijnlijk! Zij gaf ook aan dat ik best snel beurs ben. Waarbij ik nog dacht: “Als je dat weet waarom doe je dan zo hardhandig?”. Ik besef ook wel dat het nodig was. Fijn is anders.

Gevoelsmatig weer terug bij af
Ondanks de kwaaltjes kon ik wel alles doen. De deadlift is wel weer even een dingetje. Die was ik weer lekker aan het opbouwen qua gewichten. Die heb ik een tijd alleen met de stang kunnen doen. Blijkt dat die stang iets van 20 kilo weegt, maar dat was niets. Een stang is een stang en in mijn hoofd weegt die echt niet zo veel. Pas  als er gewichten aanhangen heb ik het gevoel dat het iets weegt (het zit tussen mijn oren). Die gewichten zie ik en die stang blijft een stang. Door mijn onderrug voelde het weer als dat ik terug was bij af. Ik had echt het gevoel van: “Nee, niet weer opnieuw opbouwen. Het ging net weer lekker”.

Het voordeel van personal training is dat Mark blijft herhalen dat ik niet terug ben bij af. Dat het even een stapje terug is om gewoon weer verder te kunnen gaan Terwijl ik hem aankijk en alleen maar denk en ook tegen hem zei: “Je weet het weer mooi te brengen”. Deze zin denk en zeg ik best wel vaak besef ik nu. Ik weet dat hij gelijk heeft. Het voelt gewoon niet fijn om steeds weer iets te hebben. Het is ook iets dat in mijn hoofd zit. Er is eigenlijk niets aan de hand. In mijn hoofd kan het met sporten onnodig groter worden. Terwijl er juist heel veel goed gaat! De pijn van mijn onderrug en schouders zijn sinds de eerste behandeling al weer weg.

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.