Jouw trainer beult je wel af

door | 20 juli 2019 | Coach, Personal trainer, Sporten

Welkom!

Op de vrijdagen na de personal training hoor ik met regelmaat in de kleedkamer: “Jouw trainer beult je wel af”. Waarschijnlijk zie ik er wel zo uit na een training van Mark. Knalrood hoofd en helemaal doorweekt van het zweet. Van nature ben ik al snel rood. Merk het zelf niet eens meer. Dus voor mij voelt dat als normaal. Ik zie ook andere personal trainers en dan ben ik blij dat ik niet bij hen zit. Want als ik die bezig zie dan is dat in mijn ogen ‘afbeulen’, terwijl die mensen dat misschien niet zo ervaren.

Het valt allemaal wel mee
Als mensen dat tegen mij zeggen na een personal training denk ik alleen maar: “Dat valt eigenlijk heel erg mee”. Ik heb echt wel momenten dat ik wel zo voel. Vooral als ik mijn spieren goed voel en er een blij ei naast mij staat die zegt dat ik er nog makkelijk twee herhalingen kan doen. Dan denk ik echt wel: “Doe het lekker zelf!”. Die gedachte klopt ook, want ik doe het ook zelf… Zucht! Dat is net zo iets als dat een trainer zegt: “Dat gaan wij doen”. Dat ‘wij’ voelt toch vooral als ‘ik’ die dat doet. En toch is het fijn dat iemand naast je staat die je er doorheen sleept en je ook motiveert.

Er zijn ook genoeg momenten dat het anders voelt. Dan denk ik juist dat ik meer herhalingen kan of het langer kan volhouden. Dat heb ik bijvoorbeeld bij het planken. Als Mark zegt dat ik kan ‘ontspannen’ dan denk ik toch echt: “Dit houd ik makkelijk langer vol”. En ik heb dit gevoel bij nog twee oefeningen. Maar hé, je moet altijd luisteren naar je trainer! Ik kan ook niet zeggen dat ik het heel erg vind dat het dan iets korter duurt of iets minder herhalingen zijn. Ik begin mij af te vragen of het wel zo slim is om het zo op te schrijven en het te plaatsen!

Jouw trainer is streng voor je
Wat ik ook regelmatig hoor van mensen is: “Jouw trainer is wel streng voor je”. Dan moet ik vooral lachen, want ik ervaar het totaal niet als streng. Ik kan er van alles bij de personal trainingen bedenken, maar streng komt nergens op mijn lijstje voor. Voor mij is dat heel goed. Ik ben al streng genoeg voor mezelf (leerpuntje) en als dan een ander ook streng is dan ben ik er al snel klaar mee. Gelukkig lach ik vooral vaak tijdens de personal trainingen. Ik word er gewoon vrolijk van.

Eén van de dingen die ik fijn vind van de personal training is de uitleg van een oefening. En waar je op moet letten. Oké, hij is soms wel pietje precies. Er wordt nog net geen meetlat of waterpas bij gehaald. Liever zo dan een oefening niet helemaal goed doen en een blessure oplopen. Dan ben je verder van huis.

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.