De sportschool is mijn veilige haven

door | 1 november 2019 | Fitness

Welkom!

​​Dit jaar is een beetje een rommelig en wat extreem jaar voor mij. Er is op privé gebied een hoop gebeurd. Waarvan een aantal niet zo leuke dingen. Daardoor leer je wel mensen kennen. En ook is zichtbaar geworden welke mensen er voor je zijn en ook nog in mijn leven blijven. Hoe rot en zwaar het kan zijn, soms is het beter om bepaalde mensen uit te zwaaien. In een reclame werd gezegd: ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is”. Dat geldt ook voor sommige mensen in je leven.

Wat ik in deze periode zelf vooral lastig vond is mensen vertrouwen. Zelfs vrienden die ik vertrouwde begon ik te wantrouwen. Terwijl dat niet eens terecht was. Gelukkig was ik daar wel snel doorheen. Mensen kunnen je echt pijn doen en ga je over op het beschermen van jezelf. Ik vind het eerlijk gezegd knap van mezelf dat ik dit in een blog verwerk. Blijkbaar is het iets wat er bij mij uit moet. Soms zou ik uit willen schreeuwen wat er gebeurd is, maar ik krijg geen woord uit mijn mond. Ik wil het wel vertellen aan bepaalde mensen en toch zit ergens nog iets van angst dat er weer wat gaat gebeuren. Daardoor voelt het voor mij veiliger om het niet te zeggen. En dat zorgt er dan weer voor dat ik tegen mezelf aan loop. Ik ben wel blij dat het vertrouwen in vrienden weer terug is gekomen. De vrienden die er nu zijn, zijn zeker niet zo als de mensen die ik heb uitgezwaaid.

De sportschool is mijn veilige haven
Door dit soort ervaringen zoek ik zelf naar een soort van veilige haven. Dat zijn plekken waar ik mezelf kan zijn en alles eruit gooien. Zo is daardoor alleen thuis zijn erg fijn. Geen ‘gedoe’  om mij heen en zo min mogelijk prikkels. Ik ben hooggevoelig en daardoor sneller last van prikkels (zowel positief als negatief) dan andere mensen. Dit is wel eens lastig om aan mensen uit te leggen. Alles komt intenser binnen bij mij. Ik kan goed begrijpen dat mensen dit lastig vinden bij mij. Daardoor kan ik in een paar seconden alle kanten op schieten. Dit heb ik vooral als ik de energieën, met name negatieve energieën, van mensen voel. Voor ik het besef ‘neem’ ik de negatieve energie over en die blijft bij mij hangen. Daar heb ik oefeningen voor gekregen om mee te leren omgaan en het tegen te houden.

Zo is de sportschool ook een veilige haven voor mij. De sfeer is daar erg fijn en daar kan ik vaak weer opladen. Het is ook heel fijn om alles er uit te gooien in een oefening. Bij krachttraining werkt dat erg prettig. Bij cardio iets minder, omdat ik bij cardio juist ga nadenken over alles. Op zaterdag doe ik alleen cardio. Als ik vast zit in mijn hoofd dan trek ik dat niet en doe ik toch wat krachttraining. Door het gewicht wat lager te zetten en meer herhalingen is het ook net cardio! Terwijl de sportschool voor mij een veilige haven is, zijn er momenten dat ik er mee wilde stoppen. Sporten is een uitlaatklep geworden en ook een houvast.

De Personal Trainingen zijn daar zeker een onderdeel van mijn houvast geworden. Ik overweeg ook zo nu en dan om met de Personal Trainingen te stoppen. Dan schreeuwt er een stem in mijn hoofd dat ik dat niet moet doen. Die stem wint het nog steeds. Ik besef heel goed dat ik die Personal Training nodig heb. Niet eens voor het sporten, want qua oefeningen kom ik er zelf wel uit. Het zit hem meer in zijn manier van denken waar ik eigenlijk meer van leer. Terwijl hij ook wel eens iets zegt waarbij ik denk: “Jongen, dat slaat nergens op”. Of wat het meeste voorkomt: “Mark, je weet het weer mooi te brengen”. Wat hij zegt blijft toch wel hangen. Voorlopig is hij nog niet van mij af. Ik denk ook niet dat hij dat erg vindt! Ik ben Mark nog steeds voor veel dankbaar. 

 

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.