Een weekje niet sporten

door | 10 augustus 2019 | bewegen, Sporten

Welkom!

​En dan komt er een moment dat je aanvoelt dat je lichaam rust nodig heeft.  Ik heb op het moment van schrijven nog een werkweek te gaan voor mijn vakantie begint. Ik wil rustig mijn vakantie in gaan. Mijn lichaam laat weten dat het ook wel even genoeg is en rust wil. Daarom heb ik besloten om een week niet te sporten. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Het sporten zit nu zo in mijn systeem.
Op vrijdag 2 augustus 2019 heb ik nog gesport. Was ook een Personal Training die erg lekker verliep. Ondanks dat ik gapend naar de sportschool ging. Na de training ben ik even gaan slapen. Niet lang, maar ik had het echt nodig. Waardoor ik nog meer besefte dat mijn lichaam rust wil hebben. Dus van zaterdag 3 augustus tot en met zondag 11 augustus niet sporten. Ik kan het, hoop ik!

De eerste dag niet sporten
Op zaterdag is het een uurtje cardio voor mij. Vandaag dus niet. Normaal ben ik rond 8.30 uur op de sportschool. Vandaag werd ik rond 8.30 uur wakker! Geen wekker is ook al heerlijk. En toch heb ik een stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik makkelijk kan sporten. Dat stemmetje ga ik negeren. Ik hoop niet dat ik dit stemmetje op de andere sportdagen ook krijg. Ik zie het maar als een vorm van ontwenningsverschijnselen! Dit bleek voor mij de lastigste dag te zijn.

Rest van de week
Op maandag had ik ’s avonds wel het gevoel dat ik had kunnen sporten. Ik ben heel erg aan mijn ritme gewent. Dat zorgt er ook voor dat ik blijf sporten. Terwijl ik het maandag en dinsdag ook erg prettig vond om een rustig avondje te hebben. Op woensdag en donderdag sport ik over het algemeen niet. Op vrijdag kon ik weer een keertje uitslapen. Dat helpt ook mee om mij niet ‘schuldig’  te voelen dat ik niet heb gesport. Ik kom nu wel in de fase dat ik aan de ene kant wil sporten en aan de andere kant ook zo iets heb van: “Lekker boeiend dat sporten. Ik heb vakantie!”. Dit weekend ga ik nog niet sporten. Maandag zou ik volgens planning weer gaan sporten. Of ik maandag al ga… Ik weet het nog niet. Ik neig naar de woensdagochtend. Als ik de komende drie weken uit kom op drie keer per week sporten i.p.v. vier keer dan is dat ook ruim voldoende!

Vakantieplannen
De komende drie weken ben ik heerlijk vrij. In mijn laatste vakantieweek ga ik inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Toch wel een spannend momentje! En het voelt ook heel goed om te doen. Vrijdag heb ik een leuk en interessant gesprek gehad bij Sportcampus Zuiderpark. Ook kreeg ik bij de Sportcampus een rondleiding. Van buiten zag het gebouw er qua omvang normaal uit. Van binnen blijkt het heel groot te zijn! Als iemand een jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik op deze plek een gesprek zou hebben over bewegen en dergelijke, dan had ik diegene voor gek verklaard. Wie weet komt er nog iets voort uit het gesprek. Er gebeurd veel in Den Haag dat met bewegen te maken heeft. Ik woon al jaren in Den Haag en ik heb nooit geweten dat de Gemeente zo veel doet. Mijn vakantieplannen bestaan vooral uit bijtanken/ontspannen en verder voorbereiden op mijn toekomstplannen. Ook ga ik leuke dingen doen met vriendinnen. En natuurlijk ‘tussendoor’ ook nog sporten.

Liefs,
Sandra

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.